En grön tunnel - Hardebergaspåret.

Vår bästa tid är nu, sjöng Janne Malmsjö på p1:s sommarprogram. programledaren talade energiskt om teknikens framgång under gångna hundra år, och jag gled med min gamla cykel på Hardebergaspåret. En sladd från min mobiltelefon var kopplad till mina öron. P1 var mitt sällskap under min cykeltur.

Jag reste mig på min cykel och vinden som blåste på min rygg gav mig känslan att jag seglar på havet.

Det var en dimmig dag, regnets droppar var fortfarande kvar i luften, trädens kvistar och blad.   En härlig kombination av vind, fukt och landskapens natur kring mig. Jag blundade en stund för att fånga stunden, kände känslan av frihet - en höjdpunkt av en kort sommar.

 ***

En vit koltrast har jag sett en gång på Hardebergaspåret och fortfarande längtar jag efter stunden som fågeln kommer fram och visar sig igen för mig. En digitalkamera har jag i fickan för att kunna fånga blicken för evigt.

  •    Nej inte denna gång, men det gör ingenting jag har bilden av denna snövita vackra fågeln i mina tankar.

Att ha en bra och rolig sommardag behövs inte vara svårare: En termos med kaffe i, ett underlag för att sitta på, ett par solglasögon, en kamera, mobiltelefon och sist min inte minst en bra cykel.

 ***

Efter tre timmar cykeltur återvänder jag hem. Trött på kroppen och pigg i mina tankare, laddad av naturens kraft.

Satte en bit lammkött med lök och kickärter i min stengryta(gjord  i Mashhad) - min favorit mat är på gång. ”Abgosht= en iransk national rätt”. Den kommer och bli klar om två timmar.

  •   Vår bästa tid är nu. Ta var på den!

Önskar en glad sommar även för dig(?), utan stress, hat och med en stark känsla av frihet.