Snart har jag suttit 20 år i KF i Lund som förtroendevald från Lunds medborgare. Och nu som slutet närmar sig kan jag inte låta bli och inte avslöja:

Jag hatar dem tre vävarmotiv från Max Walter Svanberg som hänger i KF salen.

Jag hörde en gång att motiven är en hyllning till kvinnor och deras kunnighet men för mig har varit en mardrömbild av missbildade kvinnor med huvud och kroppsorgan som är placerade på fel ställen. En bild från människor i helvete liknar nog likadan.

Frågan är varför alla starka kvinnor i KF i Lund är helt tysta och ingen protestera emot detta?

Första gången som jag kom som åskådare i KF salen i mitten av åttiotalet och satte mig på balkongen för att se demokratiarbeten från nära håll, såg jag en ledamot( Cecilia Vadenbäck ) med lång hår enda till knäna satt i sammanträde och ammade sittbarn i famnen. Den starka bilden för mig är fortfarande symbol för Lunds demokrati och hyllning till kvinnor - för kvinnor i politik som är inte bara kvinnor, utan en aktiva folkvalda och en goda mammor.

Och varför inte vi hänger bilder i KF salen på kvinnor som har påverkat positiv Lunds utveckling och historia som t.ex Camilla Odenhov, Gunn Hellsvik eller bilder på vår nära natur Skrylle eller världsunika forskningsanläggningar Maxlab och ESS? ​